Kdo si uklízí, ten hubne

Očista, detoxikace

Kdo si v těle uklízí, ten hubne. Zní to srandovně, ale je to tak. Vážně. Funguje to. Jak? A proč? Proč právě na jaře? Jaro je fascinující období. Po dlouhé době odpočinku, klidu a stagnace se během několika dní všechno změní a začne růst, rašit, pučet, hýřit barvami a zpívat. V našich obydlích se začíná gruntovat a smýčit. Je to zvyk našich maminek a babiček, který ale nevznikl nahodile. Že by si nějaká naše praprapramáti jen tak z nudy pomyslela: Že bych dneska vygruntovala? A vstala od pece, vygruntovala a ještě přesvědčila zbytek Evropy, aby to dělala stejně? Ale ne, naši předci to dělali podvědomě, ale v souladu s přírodou. Věděli, že jaro znamená vyčistit, umýt, vymést a zbavit nánosů zimy. V přeneseném slova smyslu rozpohybovat, zbavit se starého a dát prostor novému.

Vhodné produkty pro očistu a detoxikaci

1. DIOCHI Detoxin kapky 50ml

2. MYCOMEDICA Mycodetox 120 kapslí

Jarní únava

Přesně o to si říká i naše tělo: vymést, vysmejčit, očistit se. Čím začít? Jako při úklidu: kvalitní čistou vodou, účinným čistidlem a pohybem, bez toho to nejde. Začneme tím prvním jmenovaným. Přísun kvalitní vody je při očistě základ. Chápu, ne každý z nás má tu možnost si každý den dojít pro vodu k pramínku. Ta chlorovaná z kohoutku pro účely očisty není zrovna optimální, ale dopřejte tělu alespoň týdenní kůru s kojeneckou vodou a ucítíte zázraky. Čistidlo? Bylinky, které dokáží čistit játra, protože zrovna játra jsou odpovědná za to, jak dobře se budeme toxinů (špíny) zbavovat. Jestli si vyberete bylinkový čaj, tinkturu, zelené potraviny, nebo třeba medicinální houby už je jen na Vás.

To poslední je pohyb. Vyberte si ten druh pohybu, který Vás nejvíc baví, ale dovoluju si doporučit chůzi. Je pro naše tělo tím nejpřirozenějším pohybem, dobře se při ní hubne a stihnete si pří i popovídat s kamarádkou, kamarádem, přítelem, přítelkyní, nebo se psem. Jestli se během očisty budete cítit unavení, účinnou pomoc najdete opět v přírodě. Únava během detoxikace je přirozená, tělo se zbavuje toxinů, a ty nás mohou cestou ven z našeho těla ještě malinko "otravovat".

Vhodné produkty pro jarní únavu:

1. BIOMINERAL NAT PHOS tkáňové soli Zelená 180ks

2. Salvia Paradise Ženšen pravý 6letý - ginseng kapsle BIO 120 ks


Přeju Vám hodně zimních kil poslaných do háje zelenýho rozkvetlýho.

Silvie z bylinek Naturius