Jak na čistou pleť bez pupínků?

Konečně vysvitlo sluníčko!!! Po dlouhém zimním období hodně z nás (nutno přiznat hlavně žen) začíná pátrat po všech drobných i větších nedokonalostech, které nám studené počasí zanechalo na pleti. Popravdě, nošení roušek nám letos také moc nepřidalo, naopak, pleti v této části obličeje spíše ublížilo. Co s tím?

Asi nebude úplné překvapení, když jako první záchrannou věc napíšu ČIŠTĚNÍ. Je to vlastně ten nejdůležitější krok, jak unavené pleti pomoci. Čištěním pleti se rozumí mnohem víc, než jen zbavení make-upu. Kromě něj je totiž důležité zbavit pleť i nečistot, které se na ní během dne usadí. Jsou to viry, bakterie, pot a v neposlední řadě také šupinky staré kůže. Pod nánosem toho všeho naše pleť špatně dýchá a nemůže regenerovat. Vypadá unaveně.

Každý typ pleti (mastný, smíšený i suchý) je důležité čistit dvakrát denně. To znamená ideálně každé ráno a každý večer. Večer čištěním zbavujeme pleť nečistot z celého dne, ráno pak přebytečné mastnoty, která se na pleti vytvoří přes noc. Je dobré dávat si pozor na složení čistících produktů. Vybírejte ty, které mají co nejvíce přírodních látek, jsou k pleti šetrné a obsahují málo konzervantů, nebo jiných nežádoucích látek, které mohou pleť dráždit nebo vysušovat.

Nejprve pleť dokonale odličte pleťovým mlékem, které bude vhodné pro Váš typ pleti.

Poté pleť do hloubky čistěte gelem, nebo jemnou pěnou. Odstraňujte ji vlažnou, nebo spíše studenou vodou. Díky vodě, která bude spíše studená se stáhnou póry a kůže se prokrví. Typ našich zákaznic je jemná čistící pěna od Weledy. Ta umí na sebe vázat nečistoty i z hlubších vrstev pokožky a vy máte tak jistotu, že pleť je vyčištěná opravdu dokonale. A jistě pro Vás bude příjemná zpráva, že tuhle skvělou čístící pěnu od nás celý duben dostanete k vybraným pleťovým krémům, lotionům a sérům Weleda zadarmo.

Na závěr pak pleť dočistěte pleťovou vodou, nebo pleťovým tonikem.

Na takto ošetřenou a připravenou pleť již můžete nanést svůj pleťový krém, nebo sérum.

Nezapomínejte do týdenní péče o pleť přidávat 2x týdně hydratační masku a 1x týdně peeling, aby se stará kůže „obrousila“ a vaše pleť mohla volně dýchat. A hlavně: žádný stres a sluníčko

Mějte krásné jaro s krásnou pletí Silvie z Bylinek Naturius