Zdravé opalování i pro děti

Jak předejít spáleninám od sluníčka

Často se nás v obchodě ptáte, jak nejlépe pečovat o dětskou pokožku. Pro nás mámy je tahle otázka opravdu hodně důležitá, zvlášt´ teď na jaře, kdy děti odkládají teplé oblečení a touží běhat venku jen v tričku. Jak nejlépe o dětskou pokožku pečovat? Co je pro ni nejvhodnější? A jak je to tedy s těmi opalovacími krémy? Ano, nebo ne?

Dětská pokožka je úplně stejná s tou naší dospěláckou, jen do tří let věku se ještě vyvíjí a neposkytuje tělu úplně stoprocentní ochranu. Při výběru kosmetiky bychom tak měli sáhnout po prostředcích, které jsou na přírodní bázi a obsahují co nejméně konzervantů. Z těch čistě přírodních je to třeba vepřové sádlo. Je naší pokožce složením blízké, nedráždí a dobře s pokožkou „splyne“. Je skvělé na ošetření velmi suché nebo popraskané pokožky, nebo je vhodné na masírování jizviček.

Z olejů se pro ošetření dětské pokožky nejlépe hodí mandlový olej. Je velmi jemný. Dobře se vstřebává a umí dětskou kůži krásně vyživit. Pro každodenní péči doporučujeme Jemný mandlový olej od Nobilis Tilia. Dětskou pleť důkladně hydratuje a vyživuje. Dobře se vstřebává a nezanechává kůži mastnou. Na pokožce vytváří jemný ochranný film, který je sametově hebký na dotek. Hodí se i pro miminka.

Bambucké máslo je další vhodnou možností, jak dětskou pleť ošetřit. Je obsaženo třeba v Mimi balzámu od české firmy Renovality. Mimi balzám navíc obsahuje meruňkový olej a již zmíněný mandlový olej. Hodí se pro miminka i pro větší děti ke každodennímu ošetření, i pro případy nárazového ošetření po nadměrném slunění.

A co opalovací krémy? S jakým máme tu nejlepší zkušenost? Je to opalovací krém od Weledy. Jeho ochranný filtr je mechanický, to znamená, že neobsahuje nano částice. Je voděodolný a díky kokosovému oleji a bamackému máslu zajišťuje pokožce dostatečnou hydrataci. Je neparfemovaný a snese ho i hodně citlivá pokožka.

Silvie z bylinek Naturius

1.WELEDA Opalovací mléko SPF 30 Dětské opalovací mléko od Weledy najdete zde